elefsinanews.gr
03 Adespota Dhmos Elefsinas 768x432 1
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗΕΛΕΥΣΙΝΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Δήμος Ελευσίνας: Αλυσοδεμένα και κλειδωμένα σε κλουβιά αδέσποτα σκυλάκια

Υποκριτική αδιαφορία φαίνεται πως δείχνει ο Δήμος Ελευσίνας για τα αδέσποτα της περιοχής του.

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την προστασία των αδέσποτων ζώων από την πλευρά της δημοτικής αρχής με αποτέλεσμα τα αδέσποτα να καταλήγουν και πάλιστους δρόμους της πολιτιστικής πρωτεύουσας Ευρώπης.

Φιλόζωοι της Ελευσίνας καταγγέλλουν την κακοποίηση των αδέσποτων σκυλιών από τον Δήμο καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν έγκλειστα – σε ακατάλληλο χώρο εντός του Δημοτικών συνεργείων που βρίσκονται επί της οδού Τυραννοκτόνων- μόνο με όσα ορίζει η νομοθεσία δεν συμβαδίζουν.

Δεμένα με αλυσίδες και μέσα σε κλουβιά

Εικόνες που σοκάρουν, και συνθέτουν το παζλ της αδιαφορίας και της έλλειψης ανθρωπιάς από πλευράς της Δημοτική Διοίκηση Οικονόμου,με τα αδέσποτα σκυλάκιανα βρίσκονται  «παγιδευμένα» σε σιδερένια κλουβιά, κάποια από αυτά να παραμένουν δεμένα με αλυσίδες μέσα στα σιδερένια κλουβιά ενώ κάποια άλλα να περιφέρονται στον προαύλιο χώρο αυτής της ιδιότυπης φυλακής Γκουαντάναμο που ο Δήμος Ελευσίνας θεωρεί ιδανικό χώρο φιλοξενίας.

Το σκέπαστρο από λαμαρίνες που έχει τοποθετηθεί για την προστασία των ζώων έρχεται να επιβαρύνει τόσο τη ζωή τους όσο και την ασφάλεια τους σε έναν χώρο που ούτως ή άλλως λειτουργεί παράνομα.

Επισημαίνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα φιλοξενούνται σε δημοτικό χώρο εν γνώσει  του Δημάρχου Ελευσίνα Αργύρη Οικονόμου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδα Παππά.

Τι προβλέπει ο νόμος

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 3 παρ.2 και 3 του Ν. 4830/2021, αρμόδιες αρχές για τη φροντίδα, την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι οι Δήμοι, εντός των διοικητικών ορίων των οποίων εντοπίζονται τα αδέσποτα ζώα. Οι Δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν εφεξής ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, με τον αναγκαίο προϋπολογισμό των επιμέρους κονδυλίων για την υλοποίησή του και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάθε δράσης.

Την εποπτεία της εφαρμογής των επιχειρησιακών προγραμμάτων περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων που εκπονούν οι Δήμοι την έχει με τη σειρά του το Τμήμα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο ανατίθενται και ο συντονισμός και η ευθύνη για τη γενικότερη πρόοδο στο θέμα της αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τους Δήμους.

Οι ευθύνες του Δήμου

Οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του Δήμου συνοψίζονται στα εξής σημεία: περισυλλογή, παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή,στείρωση, εύρεση αναδόχου, υιοθεσία.

Έχουν ακόμη την υποχρέωση να ιδρύουν και να λειτουργούν δημοτικά κτηνιατρεία, καταφύγια και αποτεφρωτήρια ζώων συντροφιάς κάτι που στο Δήμο Ελευσίνας δεν υφίσταται ούτε ως πρόταση μελέτης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τα αδέσποτα σκυλάκια που περισυλλέγονται από τον δήμο Ελευσίνας, να τοποθετούνται στα συνεργεία του δήμου μαζί με τα απορριμματοφόρα στη νότια πλευρά των εγκαταστάσεων όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Υποκρισία και αδιαφορία

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πρόσφατη ανάρτηση του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου  στο διαδυκτιακό προφίλ του με τον ίδιο να παρουσιάζει το νέο και πρότυπο πάρκο κοινωνικοποίησης και άθλησης που πρόκειται να αποκτήσει ο δήμος. Μάλιστα για να δώσει έμφαση στα λεγόμενα του χρησιμοποίησε φωτογραφία από παρόμοιο πάρκο του δήμου Ηλιούπολης (!!!)

Το zougla.grείχε αναδείξει την επικίνδυνη κατάσταση που βρίσκονταν οι χώροι του πάρκου με εκτενές ρεπορτάζ αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την αδιαφορία της δημοτικής διοίκησης για τους τετράποδους φίλους. Αποτέλεσμα ήταν να ανακατασκευαστεί το πάρκο.

zougla.gr

Related posts

Eκλογές 2023: Αυτό είναι το χωριό που δεν πήγε να ψηφίσει κανείς

Το νέο ΤΖΟΚΕΡ μοίρασε έπαθλα των 100.000 ευρώ σε 13 νικητές της δεύτερης κατηγορίας

”Αθήνα Ψηλά”: Η Νατάσσα Κανέλλου υποψ.Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων